Den nye Værnsfælles Pistol er valgt på forhånd.

“Rygters Bureau” vil vide at valget af den nye værnsfælles pistol er afgjort på forhånd.

Alt afprøvning og test, som endnu ikke er startet, er bare et spil for galleriet, da økonomien tæller i den sidste ende og Tyrkiske Canik er den billigste af alle de prækvalificerede producenter.

Canik’s bud er, måske, en brugbar pistol, men hvis “man” allerede har besluttet, at det er den mest økonomiske beslutning, hvorfor så spilde mand-timer på at lave en proforma afprøvning på udvælgelse af en pistol?

Jeg håber inderligt at “Rygters Bureau” tager fejl denne gang.

Ikke fordi, det er et alvorligt valg og Forsvaret falder fra hinanden, hvis man vælger Canik fremfor de andre, men fordi man hermed forsøger at bevise, at “man” sagtens kan klare sig uden professionel input fra HKIC ( Hærens Kamp og Ildstøtte Center)

Budget analysen, som blev iværksat i 2017 for at finde besparelser for 1 mia kr foreslog, at HKIC blev nedlagt, og resultatet heraf bliver nok, at FMI (Forsvarets Materiel og Indkøb) helt suverænt kommer til at sidde med overvejelserne for nyt materiel og våben systemer.

Jeg kender, løst, et par stykker i FMI og selvom de har de bedste intentioner, så kan de, i mine øjne, ikke have samme indsigt i brugernes ønsker via kortere tid siden geleds tjeneste og overvejelser, som HKIC har, pga HKIC’s nære samarbejde og kommunikation med slut brugerne (Soldaterne)

Nå, vi får at se, hvad de finder ud af i den sidste ende, men som det lyder nu på jungle trommerne, så er det ren spil for galleriet og Canik løber med kontrakten.

Håber alle kom ind i det nye år med alle fingre og synet intakt 😉

5 tanker om “Den nye Værnsfælles Pistol er valgt på forhånd.

 1. TP9 er en glimrende pistol, og har mange gode anmeldelser. Man kan diskutere om det er en P99 kopi, men den virker og skyder godt.

  Som pistol der primært skal bæres i lejr ifm. STABOPS virker det som et godt bud. Billig, så vi kan købe rigeligt til alle mand, og sikker og let at bruge, og man er aldrig i tvivl om den er ladt eller ej.

  Hvis vi skal have en striker fire pistol, så virker det som en stærk kandidat.

  • Hvis det var den funktion, man vælger en pistol ud fra, så behøver vi slet ikke anskaffe en ny.

   • Selvfølgelig skal vi det. De gamle P/49 er udskudt. Det var en OK pistol, men der har været så mange skud igennem de løb, at de snart ikke kan mere. Desuden er sigtemidlerne slidt næsten helt ned på op til flere af dem.

    Derfor skal vi selvfølgelig udskifte vores pistol.

    Hvis hensigten er, at alle skal bruge den samme, dvs. også SOF, så er TP9 nok ikke det bedste valg.

    Til brug i lejr, er TP9 eksempelvis billigere end en glock, har et bedre aftræk, og er nemmere at skille ad (simpelthen fordi udløsermekanismen er større).
    Både som nødvåben, og som våben i lejren, er den et helt fint valg.

    Som konkurrencepistol, ville jeg nok vælge en anden model. Men så ville jeg også ønske os en anden riffel, end den seneste generation af M/10 🙂

    Vi skal ikke have det bedste der findes. Vi skal have det, der er godt nok. Ikke noget skrammel, men det der er godt nok til de danske soldater.

    Hvis vi skal have en pistol, der er god nok til ISPC-stævner, hvad skal vi så skære ned på? Vi kan ikke altid bare købe det bedste, bare fordi det er bedre. Så er der andre ting, der ikke er råd til.

    Så det er da fint, hvis man vælger en pistol, som virker godt, er kendt for at have meget få fejl, og fungere bedre end mange andre selvom de dyppes i vand (Baltikum er meget vådt).

    Nu ejer jeg selv både en glock 17DK gen. 4, og en TP9 SA, og har skudt med en lang række andre pistoler. TP9 er en ganske fin skyder.

    • Anders,
     Jeg er enig med dig i, at P M/49 skal skiftes ud med en ny pistol. Men dit stabs/lejr pistol argument er det ringeste ikke-kamp fokuserede argument at bruge.

     Bemærk venligst, at jeg ikke på noget tidspunkt har sagt, at det er en dårlig pistol.
     Jeg har bare skrevet, hvad de rygter jeg har hørt siger, at valget er taget på forhånd af rent økonomiske årsager.
     Lad os se hvad brugertestens konklusion er, når de er færdige, om hvilken pistol der kommer ud af den, som vinder og hvilken pistol FMI så indkøber, når økonomien vægtes bagefter.

     Personligt har jeg et ønske, eftersom jeg bærer en på arbejdet hver dag, om at det er den bedste pistol, som vinder brugerafprøvningen, som også bliver indkøbt.

     Jeg ved hvilke modeller der er til afprøvning og har haft dem alle i hånden, ganske kort, og har naturligvis også et håb om hvilken pistol, der vælges, men at den skal kunne skyde en IPSC konkurrence er bestemt ikke en af mine egne kriterier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.