Nye natbriller med fuld farvespektrum

Lad os komme op på 2% BNP, så vi kan få noget nyt værktøj.

Et amerikansk firma har udviklet en ny type linse, som kan gengive rigtige farver i natbriller. De kan sågar fusioneres med termisk, så varme giver udslag også.

Normalt lysforstærkende mørkekamps materiel, gengiver billedet på en grøn skærm i okularet og med den nye teknik, bliver det gengivet i fuld farvespektrum istedet.

Dette er en teknisk revolution, som vil være en “gamechanger” indenfor krigsførelse om natten.

http://tribunist.com/technology/this-companys-full-color-nightvision-is-going-to-revolutionize-combat-for-us-forces-video/

4 tanker om “Nye natbriller med fuld farvespektrum

  1. At dømme på mængden af stjerner på himlen, så kunne jeg godt betvivle effektiviteten – det ligner nærmere tusmørke? Og ja, der er da lysforstærkning.. men hvor meget?

    Med andre ord, så dømmer jeg “vent og se” på produktet.

    Det her lugter lidt af det famøse digitale natbrille produkt der kom ud for nogle år siden. (det nye messias inde for natbrille teknologi.. som viste sig at være noget lort).

    Laver du snart et forum igen? Facebook chat sucks når det kommer til debat 😉
    Ved så ikke om folk rent faktisk ville benytte det 🙁

  2. Det er nu en sandhed med modifikationer i relation til NVG. Det er en ny CMOS sensor med et stort og meget lysfølsom detektor element som har et ISO tal på over 5mill. Der til er der udviklet specielle linser som lader lyset i de forskellige bølgelængder passere igennem. Kameraet er dog stadigvæk forholdsvis dyrt på omkring 50.000$. Det er dog et særdeles spændende system som helt sikkert vil blive en gamechanger i fremtiden.

    • 50.000 USD er også en pris, men det er der allerede en enhed herhjemme, som har brugt på GPNVG-18 per styk, vis nok endda mere end det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.