Mere Værnsfælles Pistol nyt

Forsvaret har, her til formiddag, udgivet en video ang. brugertesten af den nye Værnsfælles Pistol.

Her kunne man se, at en af de oprindelige kandidater, allerede var pillet fra.

Det drejer sig om Smith & Wesson M&P 2.0

Den klarede sig åbentbart ikke igennem den første screening af kandidaterne.

Uden at gå for meget i detaljer, så er der en række SKAL-Krav, som er opsat når kandidaterne skal videre. Disse krav er ufravigelige (Altså våbene skal opfylde disse krav) og er oplyst således, at producenterne har mulighed for at opfylde disse, inden de sender deres våben til en test. Hvis de ikke opfylder disse SKAL-Krav, så bliver de pillet fra. Det må være det, som er sket med S&W M&P 2.0.

Så er der 4 kandidater tilbage: Beretta APX, Canik TP9, Glock 17 Gen 5 og SIG P320.

Her er Forsvarets video:

I videoen hører vi MJ Tom Elvius-Brisson fra FMI udtale:

“Det er en hel række tests, som tilsikrer at den pistol vi vælger er den bedste pistol, som bedst lever op til de krav vi har stillet”

“Så vi får den pistol som i et operativt miljø bedst muligt vil støtte soldaten”


Det lyder godt, rigtigt godt… Håbet om, at rygterne angående Canik var valgt på forhånd, på grund af økonomien, var falske, lyder rigtigt godt i mine ører.

Godt så.

Hvilken pistol ud af de 4 kandidater syntes jeg så, man bør vælge? (Og det er helt uden at have skudt med nogle af de 4 pistoler, så tag det for hvad det er: Min mening)

SIG P320

Hvorfor så det?

Jo, den er så modulær og innovativ i forhold til de andre pistoler, at de andre rent ud sagt, er et århundrede bagud. Seriøst, 100 år bagud.

SIG P320 våbnet, består af en aftrækkermekanisme del, som er klassifceret, som værende selve våbenet, det er her på våbenets individ nummer er påført. De andre dele som slæde, pibe, greb er dele, som kan skiftes ud af brugerne, uden indblanding af en våbenmekaniker. Så hvis man er SOF og skal bruge en kort pistol til skjult bæring, så skiller man pistolen ad, tager aftrækkermekanismen ud og sætter den i et kompakt greb og sætter en kort slæde med kort pibe ovenpå og vupti, nem at gemme under tøjet.

Aftrækket på SIG P320 er milevidt bedre end f.eks Glock aftrækket er, hvilket vil sige at man selv med begrænset skydetid med den, nok skyder bedre end med en Glock. Præcision tæller i det virkelige liv.

Udover det, så skal man jo heller ikke forvente, at vi kommer til et andet resultat end US ARMY gjorde, da de valgte ny pistol sidste år. De har, på en meget større skala end os, testet forskellige kandidater i længere tid og endte med at vælge SIG P320 (M17)

Så alt i alt ser det lyst ud, de første rygter taget i betragtning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.