Canik bliver til P M/19, Værnsfælles Pistol

— Dette er en aprilsnar historie—

—This was posted as an April fools story—

Så fik vi endeligt udløst spændingen.

Canik vandt udbuddet om den Værnsfælles Pistol, hvor den slog Beretta APX, SIG P320 og Glock 17.

Jeg havde i Onsdags, fornøjelsen af at være inviteret til en præsentation, ved FMI i Ballerup, da de gerne ville forklare for læserne af Tactical.dk, hvorfor det endelige valg faldt på Canik TP9SFDK, for at undgå rygter og misforståelser. På grund af klageperioden, som er i forbindelse med disse udbud, som jeg har nævnt i et tidligere indlæg har jeg dog ikke måttet offentliggøre noget før slutningen af denne uge.

Pistol M/19, som den kommer til at blive benævnt, bliver leveret i en sandfarvet udførelse, med 2 stk 18 skuds magasiner, 2 rensestokke, nogle udskiftelige grebsskaller, 1 rød løsskydnings anordning, som skrues ind i pibens riffelgange og føringsmiddel (Hylster), som ses på billederne herunder.

SOKOM får desuden rødpunktsigter af mærket Holosun og lyddæmpere fra Gemtech, som, ironisk nok, er ejet af Smith og Wesson, som jo ikke klarede sig igennem til selve brugertesten med deres M&P 2.0.

Det betyder også, at Safariland, ikke har fået kontrakten på levering af føringsmidler fremover, da det føringsmiddel, som Canik leveres med, er overlegent både på sikrings mekanismerne og materialer, som det viste sig i forbindelse med brugertesten.

MJ S. Tor Islauet, FMI, forklarede, at man efter brugertesten havde slået flere fluer med et smæk, ved at vælge Canik, fremfor de andre kandidater.

For det første får man med Caniks løsskydnings anordning endelig en pistol, som man kan benytte i øvelses øjemed, noget som ikke tidligere har været muligt og som har fået mange til at vælge pistolen fra på våbenkammeret, inden man tog ud på øvelse “Da man jo alligevel ikke kunne bruge den til noget”

For det andet kunne man spare mange penge, da man ikke skulle ud og indkøbe føringsmidler et andet sted.

For det tredje sparer man nogle penge til maling, da den jo kommer i sandfarvet, så slipper man for at male 3500 pistoler ud af de 4000 man indkøber. De sidste 500, som leveres til SOKOM, skal dog males i en anden farve end dem til resten af Forsvaret, grunden hertil blev ikke oplyst.

MJ S. Tor Islauet udtaler også, at alle de folk, som sidder i forskellige stabs funktioner og har deres daglige gang i lejre, vil være godt tilfredse med den nye pistol, da hvis de skulle komme ud for at tage et utilsigtet aftræk (“Vådeskud”), så var der lav risiko for at komme til skade, da den ikke altid går af.

Alt i alt er det en pistol som vil tjene Forsvaret godt i fremtiden, udtaler Majoren.

Jeg vil gerne takke MJ S. Tor Islauet og FMI for deres åbenhed om processen, beslutningerne bag anskaffelsen og invitationen, til at få et førstehåndsindtryk af den pistol, som jeg kommer til at skulle bruge hver dag fremover fra starten af 2019.

2 tanker om “Canik bliver til P M/19, Værnsfælles Pistol

  1. …hvis de skulle komme ud for at tage et utilsigtet aftræk (“Vådeskud”), så var der lav risiko for at komme til skade, da den ikke altid går af…

    Er det så godt eller skidt ???

    • Jeg tillader mig hermed at stille spørgsmåls tegn ved dine analytiske evner.
      Aprilsnar 😜

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.