P320: Justering af krav

Da jeg blev omskolet til P320 før sommerferien fik vi at vide, at der ville komme en justering af kravene til uddannelsen/omskoling til P320.

De erfaringer, som de havde fået igennem de første superbruger uddannelser og de første uddannelser/omskolinger ved regimenterne havde vist, at folk havde problemer med at bestå 50-skudstesten.

Så de har udsendt et direktiv i Juni måned hvori der er en ny beskrivelse af, hvordan det skal gøres fremover.

Den kan findes på FIIN hvis man søger på “Justering af afsluttende bedømmelse SRS 236 P A-trin.pdf”

Ellers er den kopieret ind herunder:

Som man kan læse, så er der også rettelser i måden selve skydningerne gennemføres. Således udgår skydning med svag hånd aka venstre hånd, hvis du er normal og omvendt hvis du er spejlhjernet 😜

Ligeledes er udgangsstillingen også ændret til at pistolen er i hylsteret og at SLS skal være oppe, men man starter med hånden på pistolen og tommelfingeren må gerne være på SLS sikringen. Imodsætning til den første version, hvor man startede med pistolen i hånden i klarstilling.

Vi skød den på denne måde ved afslutningen af den første dag og alle bestod.

Hvad mener jeg så om at man har været nødsaget til at slække på kravene eller rettere helt droppe kravene, som det jo egentligt i dette tilfælde er?

Som udgangspunkt mener jeg, at det burde være muligt for alle at bestå, forudsat at de modtager en ordentlig uddannelse og instruktørerne ved hvad de laver, samt at skytterne er ærlige overfor sig selv og instruktørerne, mht hvor deres sigter løfter sig fra, når skuddet går af.

Uddannelsen jvf reglementet er der egentligt ikke noget at sætte fingre på, så jeg ved ikke hvor det går galt.

Nu skal jeg så en hel del på skydebanen og hjælpe med at uddanne resten af vores folk de næste par måneder, så det kan være jeg finder ud af det der.

Så vil jeg også prøve at opdatere videoerne, jeg lavede for 1.5 års tid siden med den nye justerede skydning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.