Uddrag fra dagbog PSD Irak 2005

Det er det sjoveste man finder når man sidder og roder på gamle harddiske.

Her er et uddrag af en dagbog jeg førte med lidt hovedpunkter fra et par uger ved det første firma STIS (Southeast Texas Industrial Services) og hvad der bygger op til at jeg springer til et andet firma, MVM Inc.

Al Mussayib, Irak, 2005

24 feb: Tre kran crews blev fyret, sure arbejdere. ½ time efter de forlod sitet, røg der tre morter granater ind over os. En lang, en træf, ikke detonerede og en kort. Heldigt. Vi fandt den stikkende op af jorden og markerede den til evt EOD, fat chance.

Hein fra olive fortalte at de trak sig ud mandag, pga STIS ikke havde betalt GE. Nye rygter ang. ingen penge i STIS og jeg var med til mit første bitching møde med Alan, Justin, Nick og John. Fik en mail adr. på en gut i Triple Canopy, som jeg kunne kontakte ang. at blive sendt videre til en international recruiter.

25 feb: Løb 5 km 27 minutter.

26. feb: Justin kom i unåde ved Bill og Tom, pga. Pause udskiftning, når vi havde fået besked på ikke at gøre det dagen før.

27 feb. Varmt

28 feb: 125 døde i Hilla ved en bilbombe. Tom og Justin havde et opgør, De havde en snak med Jack ang. det hver for sig. Kender ikke udfaldet endnu. Jeg fik at vide af Justin at Bill havde kaldt mig for en løgner, kommenterede det for Jimbo, han sagde at det havde Bill også sagt om mig til ham. Jeg gik til Bill, han afviste at han havde hørt at jeg havde rettet det til Cowboy, til ham ang. det med Justin og pause tingen….fucking amerikanerer….umodne sladrehanke…..

Jeg konfronterede Bill og sagde, at jeg gjorde en ære ud af ikke at være indblandet i nogle kliker og bitching og brok, men at jeg ikke ville kaldes for en løgner. Hvem havde gjordt det spurgte han så? Jamen det har du jo åbentbart Bill…..Jeg forklarede min sag som jeg nu kunne og gik igen. Ham har jeg alligevel ikke helt regnet ud….OG Jimbo….den vendekåbe, ham kan man heller ikke stole på åbentbart.

08 Mar: Jack indkaldte til et møde og meddelte at Tom, som var taget hjem på leave to dage tidligere var blevet fyret. Foster er den nye PM og Hutch er nu TL for Team 2.

09 Mar: Jeg spurgte Bill efter en anbefaling, som jeg kunne bruge til yderligere jobsøgning. Jimbo som skal starte ved ArmorGroup den 15., fortalte at Hutch havde fortalt til dem han var i bilen med på sidste run, at Bill og Steven bliver fyret. Jeg har bestemt mig til at søge væk nu, men også til at sige at jeg bliver, det er på tide at passe på nummer et.

Bill sagde han ville give mig en og jeg spurgte Tom på email om han også ville skrive en.

10 Mar: Har sendt mails ud til forskellige firmaer ang. jobsøgning. Hutch kom og spurgte hvad der var sket med DK’s udsendelse herned til.

Jeg forsøger at hitte DK op på email og sms.

18 Mar: Har i de seneste par dage fået svar fra ArmorGroup og Aegis. De havde pt. Ikke noget. Jimbo forsvandt til Armorgroup den 15. Marts. Jeg så hans CV, der var noget jeg ikke kunne få til at hænge sammen, men man skal åbentbart pynte lidt på det. Det nægter jeg dog at gøre.

Steven ”Rooster” var ude i går og kørte til Bagdad med Hutch og Jack alene i den pansrede Mercedes.

Undervejs samler de en gut fra sitet op omkring Babylon.

På et tidspunkt rækker Hutch sin shotgun om bagved til Jack og han stikker den op i fjæset på den lokale uden at fortrække en mine.

Efter turen går Steven ind og siger op og fortæller at det er grunden. Fortsætter dog til sidst i April og tager så på kursus ved PhoenixCP i Hereford UK.

Jeg har også i går sendt ansøgning ud til Edinburg Risk ang. en Medic position på et hold, tror dog ikke der kommer noget ud af det.

Ligeledes har en gut som har været PM her for Steele sendt ene mail til Rosta og spurgt om han var interesseret i et job i Mosul.

23 Mar: Er ved at være godt træt af de intriger og lort som foregår i kulisserne.

Har et par tilbud på hånden:

RS har et nystartet team i Bagdad, hvor han skal bruge 68 mand. BP har lagt et godt ord ind for mig og han lader til at ville have mig, men har ikke plads før sidste på måneden pga containererne skal ind først.

PH har et eller andet kørende i Mosul, måske med Falcon. Han spurgte efter min Medic baggrund og jeg sagde på højde med en EMT-Intermidiate uden intubering.

Så er der lige kommet noget i dag. Bill F min TL, har fået et tilbud om et job ved MVM og har spurgt om jeg vil med. Ja, er du tosset jeg vil gerne med….MVM er et gammelt renommeret firma som har lavet den slags i over 25 år. Et Tier 1 firma.

Opgaven er en Department of Justice sponsoreret opgave og man vi skal beskytte nogle FBI folk under udgravningen af massegrave oppe nordpå. Sikkert noget der skal bruges i retsagen imod Saddam.

Umiddelbart er det 75 dage, men det kan også kun være 30 dage. Så det er et gamble med løn.

Jeg vælger dog at tage væk herfra, da det er et once in a lifetime for mig, tror jeg at komme ind og på MVM på resumeet/CV’et.

Lønnen er heller ikke helt skidt: 550 usd pr dag, ca. 3000 kr.

24 Mar: Har fået jobbet ved MVM.

Bill F kom og sagde efter aftensmaden, at det var GO og at vi smutter i morgen tidlig.

Så vi kører nok herfra klokken 0700 op til IZ i Bagdad og kommer ind til MVM og starter forløbet med DOD cards osv.

Fra 23 mand til 13 mand på sitet på under 80 dage, de må da kunne se der er noget galt….

25 Mar: Ankommet til MVM villaen i IZ. Mødte Tim, som er MVM’s country manager. Startede DOD card processen og får nok kortene i morgen.

Mødte tre sydafrikanere også, en af dem kender nok Tinnus.

Var inde på CSH hospitalet med en af de ansatte Libanesere ved MVM.

Da vi var der kom der et PSD team fra Custer Battles ind med en død og 3 sårede.

Den døde var en Amerikaner og de tre sårede var lokale.

Vi talte kort med ham som bragte ham ind og han var tydeligt rystet. No shit…


Anyway, branchen er fyldt med idioter og ikke alt er guns, store overarme med tatoveringer og sexede selfier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.