MLV Uniform – LW SR Pants – Førstehånds indtryk 2021

Efter at have modtaget jakken og brugt den et par uger, så besluttede jeg mig for at bestille bukserne fra MLV Tactical ved Inf-Wear.

Som beskrevet i går, fik jeg i første omgang et par i Medium Long, selvom jeg havde bestilt Medium Regular. En hændelig fejl og ombytningen gik nemt og hurtigt.

En ting jeg bemærkede var, at jakken kom i en pose, hvorpå der stod “Made in Bangladesh”, men det første par bukser jeg fik, kom i en pose hvorpå der stod “Made in Vietnam”. Jeg tog desværre ikke et billede af det, da jeg gik ud fra, at de bukser jeg fik tilsendt ved ombytningen, kom i samme type pose, det gjorde de så ikke. Der er ikke noget på posen som fortæller hvor de er lavet, men skal vi ikke gå ud fra de også kommer fra Vietnam?

Tilføjelse 12-04-2021 kl 2255:

Efter at have været i kontakt med MLV Aps, så får de ikke produceret deres ting i Bangladesh eller Vietnam og mener at poserne stammer fra Inf-Wears side.

Ikke at jeg har noget som helst imod, at ting er lavet i Asien, overhovedet. Grunden til jeg nævner dette er bare, at jeg kunne se at jakken og bukserne er lavet to forskellige steder og syntes det var interessant. Som på jakken var der sprinklet masser af sytråds stumper over bukserne her og der.

Igen var det tydeligt for mig, at der var hentet inspiration til designet fra andre producenter, hvilket ikke umiddelbart er negativt

Inf-Wears beskrivelse:

MLV – LW SR Pant, MultiCam Reference: 10100

MLV – LW SR Pant, Multicam

Light Weight Reconnaissance Pants fra MLV Tactical. 

Design:

Let og behagelig, nIR, og no melt/no drip kampbukser. Anatomisk snit i DuraStretch (MultiCam)  sikrer maksimal bevægelsesfrihed.

Vi anbefaler Tardigrade Tacticals Low Profile Laminate Belt til MLV LW SR Pants.

Danish Military Design and Development

Funktioner:

– Selvjusterende elastik i livet, som øger fleksibilitet og komfort.
– Bæltestropper giver mulighed for at benytte rigger belt og bælter som anvender Cobra-spænder.
– Dobbelt forstærket sædestykke.
– Justerbar højde på knælommer.
– Elastisk velcrolukning ved anklerne til at lukke bukserne om støvleskaftet.
– Webbing med trykknap til fæstning i snørebånd.
– To store forlommer. Højre side med indvendig knivlomme.
– Baglommer med velcrolukke.
– Low profile sidelommer med inderlommer til magasiner samt webbing øjer til fastgørelse af udstyr
– Forstærkede syninger på steder hvor buksen er mest udsat for belastning
– Knælommer med udvendig adgang passer både til hårde og bløde knæbeskyttere. Slidser i knælommerne gør at stropperne på en ekstern knæbeskytter kan føres igennem og fæstnes bag knæet. På den måde er det muligt at løsne stropperne – knæbeskytterne bliver i lommen. Kompatibel med f.eks. D30 knæbeskytter og Altas eksterne knæbeskyttere.

Materialer:
– 183 g Cordura NYCO
– DuraStrech (MultiCam)
– YKK lynlås

Farve: MultiCam

– – – – – – –

Der er igen et par ting i beskrivelsen, som ikke stemmer helt overens med virkeligheden.

Tilføjelse 12-04-2021 kl 2250:

Efter at have været i kontakt med MLV Aps, så er deres produktbeskrivelser blevet opdateret, da der åbentbart er blevet copy pastet fra en ældre generation af uniformen.

Der er ikke justerbar højde på knæpude lommerne. De sidder, hvor de sidder.

Der er en kniv lomme i begge sider af front lommerne, ikke kun i den højre side. Så der er plads til en lomme kniv eller en surefire lygte i hver sin side.

Lårlommerne har godt nok et par indvendige lommer i hver side, hvori man kan stikke et P320 pistol magasin i hvert af dem, men glem alt om et 30 skuds alu gevær magasin eller noget større.

Jeg ærgrer mig en del over dette faktum. På mine Crye bukser har jeg altid benyttet den elastik strop i lårlommerne til enten min mobiltelefon eller evt. en flaske vand og det samme på mine SOD Gear bukser, så der er nogenlunde styr på det, når man bevæger sig. Det kan man ikke med størrelserne på de lommer, som der er her. Ikke engang den lille Rite-in-the-rain note blok passer ned i dem. Jeg har svært ved at se, hvad jeg skal bruge dem til, måske jeg bare skal fjerne den syning, som separerer de to rum?

Det var den diskrepans imellem beskrivelsen på websitet og virkeligheden, som jeg har bemærket på mit par bukser.

Materialerne er igen den samme lette stoftype, som jeg bedst kan sammenligne med det SOD Gear laver bukser i, super dejligt at have på, men så med tilføjelsen af noget Tweave Durastretch nogle steder.

Rent design mæssigt, så ligner det lidt at Arcteryx LEAF Assault Pant AR og Crye Precision G3 Combat Pants har haft sex og det her var, hvad der kom ud af det.

Overall designmæssigt, så ligner det et par Arcteryx LEAF Assault AR pants, men med nogle Tweave Durastretch paneler sat ind fra Cryes G3 Combat Pants og det virker faktisk meget godt.

Under bælte linien og over baglommerne, er der et Tweave Durastretch panel, samt et panel i skridtet og lige i den øverste del af knæpude lommerne.

Skridtet med Tweave Durastretch
Tweave Durastretch på øverste del af knæpude lommen

Forarbejdningen er flot og med forstærkede syninger, hvor der er brug for det.

En ting jeg bemærkede med det samme, jeg tog dem på var, at taljen var lige et par cm højere på MLV bukserne end Arc’s Assault Pants AR. Nu har jeg gået i Arc’s i nogle måneder og nogle gange har den lave talje givet mig hold i ryggen. Ja ja, jeg kan godt høre alle jeres kommentarer om, at jeg er en gammel nar osv og det har da sikkert noget med det at gøre, kroppen bliver jo slidt med tiden. Men efter at have gået i MLV bukserne konstant siden jeg fik dem, har jeg ikke oplevet det. Måske det indbyggede stræk i livet omkring taljen og de Tweave Durastretch paneler har noget med det at gøre også? Jeg er i hvert fald fan af hvordan de her bukser føles at have på og det piner mig egentligt lidt at indrømme, at de er meget mere behagelige at have på end de meget mere dyre Arcteryx bukser, men det er de altså.

Frontlommerne er rummelige, men med en lidt mere snævert skåret åbning, end både Arc og Cryes bukser.

MLV buksernes højde i taljen. Str Medium Regular. Fingeren på toppen af hoftebenets øverste punkt
Crye Precision G3 Field Pants Str. 34R, Fingeren på hoftebenets øverste punkt.
Arcteryx LEAF Assault Pant AR, Str Medium. Fingeren på hoftebenets øverste punkt.

Som i kan se er der forskel imellem de 3 par, med Arcteryx Assault Pant AR, som den med det laveste punkt. Sjovt nok, så sidder mine gamle Arcteryx Talos bukser højere.

Arcterys LEAF Talos pants, Str Medium, Fingeren på hoftebenets højeste punkt.

Bæltet, som de anbefaler at bruge i bukserne er Tardigrade Tactical Low Profile Belt. Jeg har prøvet nogle forskellige bælter af og fundet ud af at Tardigrades bælte, samt Orion Defence’s inder bælte fra et Gunfighter belt er et godt match. Jeg prøvede også det inderbælte fra pistolsættet fra Safariland til P320 og det passer også fint. Da jeg så prøvede at montere mit Arcteryx LEAF H150 bælte, så fandt jeg ud af at det ikke passede i bæltestropperne. Det kan godt vold mokkes ind, men det sidder ubehagelig og folder bæltet omkring stropperne. Inderbæltet fra TYR Brokos setuppet, kan også fint bruges, men cobra spændet skal afmonteres i den ene ende for at kunne flette bæltet igennem stropperne.

I hver side på hoften er der indsyet et lille webbing øje, så man igen kan sikre noget udrustning med noget snor.

Modificeret Tardigrade Tactical bælte
Orion Defence Gunfighter inder bælte
Safariland velcro inder bælte fra P320 pistolsættet.
Arcteryx H150 bælte
TYR Brokos rigger bæltet.

Lårlommerne har jeg skrevet lidt om, men generelt, så er de samme snit som på Arcs Assault AR, med et par tilføjelser, de to inderlommer og så har de ændret placeringen af webbing loops til montering af sikrings snor, igen til en bedre placering end på Arc’s bukser.

Lommerne til knæpuder er, som på Arcteryx kampbukser, tiltænkt at man har enten bløde knæpuder eller knæpuder med en hård skal indeni bukserne. De stikkes i fra bunden udenpå bukserne og åbningen er lidt stram, hvis man skal have noget med en hård skal ind i dem. Snittet på dem er tydeligt tiltænkt et par Arcteryx LEAF Combat Knee Pad og de passer også perfekt i med åbningen til remmene i den helt rigtige placering.

Man kan diskutere om knæpuder skal være udenpå eller inden i bukserne hele dagen lang, men hvis de skal være inden i, så må man forvente hurtigere slitage af stoffet udenpå knæpude lommerne. Crye løser det ved at have to forskellige slags bukser, Combat Pants med skallen stikkende ud igennem en åbning i knæpude lommen og så have et par separate bukser til interne knæpuder. Arcteryx har forsøgt at løse det problem ved at indsætte et stykke webbing ned på fronten af knæet, men desværre ser det sådan ud efter nogen tids brug.

Men i det mindste er der ikke huller på knæet.

Acrteryx LEAF Combat Knee Pad
Alta Altaflex Knee pads
Arcteryx til venstre og Alta til højre i billedet i lommerne.

Altas knæbeskyttere en en sej kamp at få ind i de lommer, men det går og der er masser af plads inden i til dem, åbningen de skal igennem for at komme derind er lidt snæver.

Man kan selvfølgeligt også bare bære dem udenpå bukserne, hvis man vil have ens bukser skal vare længere.

Jeg har prøvet lidt forskelligt i dem, også de skum puder, som er i Arcs Assault AR pants, og jeg foretrækker Crye Precision’s Airflex Field pads i dem.

Med hensyn til det panel af Tweave Durastretch, som er på toppen af knæpude lommerne, så mener jeg ikke det har en reel betydning, i hvert fald ikke med de typer knæbeskyttere, som jeg har afprøvet i dem, men det er cool nok, jeg har ikke alle typer, som findes derude.

Afslutningen af buksebenene ved støvlerne har både elastisk velcro flap og en rem med trykknapper til at gøre fast i snørebåndene, for at være sikker på at bukserne ikke render op over støvle skaftet.

Jeg har ikke nævnt baglommerne på røven endnu og det er fordi jeg ikke har benyttet mig af sådanne i årevis. Jeg gider ikke sidde ned på noget i de lommer. Men de er der, hvis man har brug for dem.

Overall vil jeg sige at MLV Tactical har ramt det rigtigt godt med hvad et par kampbukser i dag skal indeholde. Der er et par ting, såsom de inderlommer i lårlommerne, som er lidt kiksede og at knæet nok ikke er så holdbart som andre producenters løsning, men udover de to ting, har jeg svært ved ikke at være helt vild med dem.

Komforten er der ikke noget at komme efter, stoffet og pasformen er lige i øjet efter min mening.

Jeg har tænkt mig at tage kontakt til dem og give dem de input, jeg også har givet her og så foreslå, at de laver dem i sort, ranger green, sand og navy blå også. Jeg kan i hvert fald sagtens se mig købe flere par i andre farver til civilt brug.

Tilføjet: 12-04-2021 kl 2255:

Efter at have været i kontakt med MLV Aps, så er jeg blevet informeret om at de regner med at lancere dem i Ranger Green og Sort senere på året.

Det var så enden på mit førstehånds indtryk af MLV LW SR Field Pants, så forvent at se nogle Arcteryx bukser ryge til salg på grejsiderne på Facebook på et tidspunkt.

Hvis de falder fra hinanden indenfor et års tid, eller bliver slidt igennem på røven pga for meget kontorstol, så opdaterer jeg indlægget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.