B-Niveau Pistol 2021

Fik endeligt lidt tid på skydebanen og mulighed for at filme den afsluttende prøve på B-Niveau Pistol.

Der er en ændring i forhold til det reglement fra 2019 jeg har. Kunne ikke finde den nyeste udgave på FIIN, så jeg kontaktede en af skydesmølferne ved 2. KAP og fik den sidste nye rettelse i en chat besked.

2019 udgaven

Den sidste del af skydningen, skydes nu på en enkelt skive i stedet for på 3 og tiden er sat ned fra 12 til 9 sekunder.

Så nu hedder den: Udgangsstilling, pistol hylstret, hænderne oppe foran brystet.

5 serier af 9 skud med indlagt genladning med en par tid på 9 sekunder.

Magasinet i pistolen fyldt med 4-7 skud, så skytten ikke ved hvor mange der er i fra starten. Makkeren står for at skifte magasinerne ud før skydningen begynder.

Afstand 6 meter.

Målet er A1 (Brystet)

Scorings zonerne på skiven er identisk med K6.

A1B, A1H og A2 træf giver 2 point, B og C giver 1 point, rødt markeret felt giver 0 point.

Her er en kort demo af selve sluttesten, en udgave af hver af de fem skydninger. Jeg har selvfølgeligt valgt den af hver, hvor jeg havde den hurtigste tid, fordi det gør man jo for at se cool ud.

Nå ja, så skød jeg den også i fuld skyt, fordi jeg ville se hvilken betydning det evt. havde. Normalt skydes den bare i uniform med et bælte med pistolhylster og magasin tasker til prøven.

Samlet set er den sluttest på 140 skud/280 point. For at bestå skal man jvf. reglementet HRN 101-320 fra 2019 skyde minimum 210 point.

Eftersom jeg kun fandt en enkelt skive i skuret og man skal bruge to i alt, så har jeg valgt ikke at tælle mine point sammen og lave dette som en demo i stedet, så folk har et indtryk af hvordan det ser ud og gennemføres.

Jeg skød den også med min egen SIG P320 X-Five, uden magasin brønden påsat og med et rødpunkt sigte på, da dette foregik under civile regler i militær skytteforenings regi i min fritid og jeg ikke havde adgang til et tjeneste våben. Så det trækker jo automatisk 40 point fra kan jeg næsten høre nogen sige 😉

Sammenfatningen er, at det stadigt er en god og relevant prøve for dem, som har pistol som primært våben. Der er ikke tid til at fumle med sin våbenbetjening og man skal kunne bevæge sig hurtigt og effektivt under skydningen uden at spilde unødig tid på unødvendige bevægelser.

Jeg varmede ikke op til skydningen, (Hvilket nok også er mere realistisk) da jeg kun havde en skive at gøre godt med og resultatet blev, at jeg missede par tiden på de 2 første gennemførelser af den første skydning, med hhv 0.08 og 0.25 sek, så jeg var 20 point nede allerede fra starten af. Sådan kan det jo gå, der er som sagt ikke tid at spilde.

Med hensyn til forskellen på at skyde den påklædt jvf. reglementet eller med fuld skyt på, vil jeg vurdere, at det nok ligger på omkring 0.25-0.50 sek, så det er minimalt hvor meget det egentligt betyder, hvis ens udstyr er sat ordentligt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.