SIG P320 Greb tape mod

Efter lidt over 5 års tid var det blevet på tide at få skiftet grebs tapen ud på den udleverede pistol P320 X-Carry.

Det udleverede sæt grebs tape kommer fra Springer Precision og leveres i 4 formskårne stykker, uden yderligere instruktion.

Jeg har ligeledes en privat P320X5, som jeg bruger til IPSC, hvor jeg tidligere har prøvet forskellige producenters grebs tape, med mere eller mindre halvdårlige resultater. Men mener nu at have fundet en god løsning hertil. Problemet tidligere har været at i varmt vejr og hele dagen i solen, så begyndte det at glide rundt og ville ikke holde sig fast. Det har været tilfældet med både Springer Precision og Talon Grips tape.

Da et par af kollegernes pistoler også havde brug for udskiftning, tog jeg lige og brugte lidt tid på at skifte det ud på 3 pistoler i dag.

På den ene udskiftede jeg det bare til et almindeligt nyt udleveret Springer Precision Grebs Tape kit og på de to andre min egen udgave tages fra noget skridsikkert Tesa tape fra den lokal tømmerhandel.

For et par uger siden udskiftede jeg grebstapen på min private P320 med dette og har tørtrænet ret intensivt med det hjemme i et par timer om dagen siden da og der har ikke været noget problem udover slitage på hænderne.

Fremgangsmåden for at udskifte det gamle slidte grebs tape med et nyt sæt er ret simpel, men kræver et par ting som skal gøres. Det er ikke bare at rive af og sætte nyt på. Så får man problemer med at det flytter sig og glider rundt.

Hvad har man brug for:

Grebs tape, udleveret eller hjemmelavet
Husholdnings sprit eller lign. Jeg brugte disse spritklude, vi havde stående, til at fedte grebet af med.
En føntørrer eller lignende varme kilde (Vigtigt)

Når det gamle grebs tape er pillet af, vil der sidde noget gammelt lim fra det tilbage på grebet, jeg har forsøgt at fjerne det med sprit og en børste men det var svært at få af, så jeg opgav at få det hele af.

Men sørgede for at spritte grebs fladerne helt af og lod det lufttørre.

Derefter varmede jeg grebet op med en føntørrer og pillede bagpapiret af grebs stykkerne et af gangen og varmede dem op med føntørreren også og satte dem så på.

Dette med opvarmning er vigtigt, da det sørger for at limen på tapen binder bedre. Jeg har tidligere set andre udskifte grebs tapen uden at spritte det af og opvarme det og det holdt overhovedet ikke fast.

Efter hvert enkelt stykke var sat på fik det lidt trykpåvirkning med hånden og så lidt varme med føntørreren igen og så videre til det næste stykke og samme fremgangs måde hele vejen rundt.

Nyt tape, udleveret.

På de andre to pistoler brugte jeg min egen udgave lavet af Tesa skridsikkert tape og fordelen ved dette er at man kan dække mere af grebet, da der efter min mening er for lidt dækning med de udskårne paneler man får udleveret.

Mit gamle grebs tape.
Mit nye grebs tape.

Der er mere dækning på hjørnerne hvor venstre hånd skal udfylde tomheden, for at få så meget kød på pistolgrebet som muligt. Plus et stykke hvor venstre tommelfinger kan hvile, uden at skride rundt ved rekylimpuls.

Vi får at se hvor lang tid dette holder.

Husk:

Afspritning/affedtning.

Opvarm grebet og grebs tapen før montering.

Efter montering brug varme og tryk det fast.

Lad det sidde et stykke tid og lad det fæste.

Færdig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.